Taková jarní klasika. Vařila jsem ho s mamkou už jako malá. To byla dřina, než jsme se ségrou spočítali a natrhala potřebný počet pampeliškových květů.
Bylo krásné slunečné odpoledne. Jiříček zrovna usnul, tak jsem měla čas natrhat plný košík květů. A večer jsem je stihla i povařit. Pampelišky mám ráda, jsou to taková malá sluníčka. A krásně voní. Akorát od čichání k nim, máte žlutý nos :D
Když jsem druhý den med uvařila a nalila do skleniček, vyrobila etikety, a chtěla si tu parádu vyfotit venku, bylo zrovna po dešti. Ale fotky jsou, s kapkami deště, zplihými pampeliškami a jedním pomocníkem.
Med má tmavou barvu, protože jsem použila tmavý třtinový cukr.
Káťo, jste tedy pěkná partička :o)
OdpovědětVymazatMed vypadá skvěle (já letos nevařila) a ty etikety - nádhera!
Měj pohodové jarní dny, Helena
Teda Ty jsi šikulka. Medík uvaříš, krásnými etiketami skleničky ozdobíš. No máš správného pomocníka.
OdpovědětVymazatA příští rok už Jiříček nebude vyspávat, napasuje se do role dalšího pomocníčka :-).
Měj se, mějte se Kato, hezky!
Hanka
Katko, med se Ti povedl a ty etikety jsou nádherné. Pampeliškový med jsem už pár let nevařila, ale každý rok si říkám, že to zase zkusím. Tak snad příště. Jiříček hezky roste. :o)
OdpovědětVymazatPřeji fajn týden. D.
Med z pampelišek jsem nikdy nevařila, ale ten tvůj vypadá lákavě a ty etikety jsou úplně boží! Já jsem minulý týden dělala z květů pampelišek mýdlo a to rovnou ze dvou várek už se těším až dozraje :)
OdpovědětVymazatKatko, krásně si užíváš svůj čas s Jiříčkem. Je to krásný klouček. Pampeliškový med jsem také kdysi vařila a byl výborný. Máš ho krásně ve skleničkách nazdobený, jsi šikulka. Přeji vám krásné dny s Jiříčkem.
OdpovědětVymazatIva
Jé, pampliškový med - ten jsme taky dělali s mámou, když jsem byla malá. Odd té doby jsem ho nevařila. Skleničky máš fakt krásně vystajlované :)
OdpovědětVymazatKatko, zdravím. Pampeliškový med také ráda dělám. Když byli kluci malí, dostali košíčky a mazali sbírat. To je to ještě bavilo...Máš to hezké, opatrujte se tam s Jiříčkem. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Já už se držím pouze toho od včeliček, to je pro mě pravý dar přírody. Tento mi spíše přijde jako cukrové cosi.
OdpovědětVymazatKatko, taky ho dělám každý rok. Do čaje a hlavně do perníčků je výborný. Ty máš nejen med, ale i parádní etikety. Máte u Vás na Šumavě pohodu a to je moc dobře!
OdpovědětVymazat