C

C

pondělí 20. ledna 2020

Pomalý hrnec

Bionaire CrockPot CSC059X jsem dostala od rodičů k vánocům. 
Mamka má podobný hrnec už skoro dva roky a nedá na něj dopustit. A tak tímto pomocníkem naši obdarovali mě i ségru.


Jako první jsem vyzkoušela vývar. Z hovězího masa s kostí a zeleninou.

Mrkvičky mám ještě svoje. Úroda byla pěkná, ještě mi jích pár zbývá a stále chutnají jako právě vytržené ze záhonu. Cibuli mám od našich. Ostatní zelenina už bohužel došla. Ale naštěstí mám ještě sušenou do polévky.



Pomalila jsem 10 hodin na nižší stupeň.



Další na programu bylo hovězí po burgundsku.



Pomalila jsem přes noc, 8 hodin na nižší stupeň. Masíčko se úplně rozpadalo, ale jinak to bylo výborné.


Servírování jsem si trochu upravila podle sebe. Nemám ráda, když je kaše a omáčka nalitá na sobě :D


Ještě jsem zkoušela zvěřinový guláš a boloňskou omáčku na špagety. Obojí dopadlo dobře, a Jirka si pochutnával :o)
Nejvíc fajn je, že tam prostě naházíte suroviny, nastavíte, a on vaří za vás. Klidně v noci. Nebo dopoledne. A když se vrátíte z práce, máte uvařeno.


Máte také pomalý hrnec? Co v něm vaříte nejraději?

12 komentářů:

  1. Všecho vypadá moc pěkně. My pomalý hrnec nemáme - já jsem spíš minutková než omáčková, tak nevím, jestli by u nás našel dostatečné využití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si dřív myslela, že ho nevyužiji, ale nakonec jsem zjistila kolik jídel se v něm dá připravit. I když stejně nejlepší jsou z něj asi ty guláše :D

      Vymazat
  2. Katko, už jsem o něm slyšela, je hodně pokrmů, kterým pomalé dušení jen a jen prospěje.
    Premiéra se povedla na jedničku!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povedlo se, jen musím zjistit, jak dochucovat. Přijde mi, že hlavně solení je v tomhle hrnci trochu jiné, ale to časem vychytám.

      Vymazat
  3. Milá Katko, už mám druhý pomalák, jeden mě odešel, používala jsem ho roky a velmi často. Ražničí, sekanou, karbanátky, čevabčiči, všechny možné plátky vepřové i hovězí, na houbách, zelenině, guláše, kaše a nákypy, vývary.. nemohu si jej vynachválit a jak píšeš, jídlo se pomalí přes noc a udrží jídlo teplé do návratu z práce. A vážím si ho o to víc, co jsem přečetla knihu o léčivých vývarových polévkách..
    Vždy jsem říkala, že jediné jídlo, které pomalák neumí, jsou řízky a pak jem zkusila šlehačkové řízky a už říkám, že pomalák umí prostě všechno.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Bohunko za tolik tipů, co v pomaláčku vařit. Zrovna teď se mi pomalí kuřecí vývar. A o víkendu budu tedy muset vyzkoušet tu sekanou, to zní dobře.

      Vymazat
    2. Umí i upéct kuřátko nebo králíka na hořčici, ten je úplně luxusní. Nebo koleno na pivě je skvělé.. kačenu či husu..nebát se a zkoušet.. ještě říkám, že žádná kráva není tak stará, aby ji pomalák nezvládl.. moc se mi líbí, že když přihodím třeba brambory, mám hotové celé jídlo, když zbyde třeba po pečení šťáva a kousky masa, přidám rýži a je rizoto..
      Hodně zdaru a dobrou chuť:-)
      Bohunka

      Vymazat
  4. Tak tohle jsem, Kátí, ćetla s velkou radostí a myslím, že jsi nakonec ráda, že ho máš😁

    OdpovědětVymazat
  5. Káťo na pomalý hrnec nedám dopustit, večer dám vařit a druhý den v poledne je hotovo a bez práce. Dokonce jsem upozadila i papinův hrnec. Prostě pomalý je nej.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Myslím, že nejvíc ho využiju přes léto, kdy večer nebo ráno hrnec zapnu, můžeme strávit celý den venku, a oběd nebo večeře se uvaří bez práce. A ten papiňák jsem tenhle měsíc také ještě nevytáhla.

      Vymazat
  6. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    And earning money online using it is as easy as 1---2---3!

    It's super easy how it works...

    STEP 1. Choose affiliate products the system will promote
    STEP 2. Add push button traffic (it ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the affiliate system explode your list and sell your affiliate products for you!

    Are you ready to make money ONLINE???

    Click here to check it out

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas na návštěvu mého blogu i za milý komentář, který vždy potěší... :)