Sušenky z ovesných vloček peču docela často, máme je rádi, je to takové trochu zdravější mlsání. Ale myslím, že jsem je sem ještě nedávala...
Recept (na cca 24 sušenek):
1 hrnek hladké pšeničné mouky
1/2 hrnku hladké žitné mouky
2 hrnky ovesných vloček
1 hrnek třtinového cukru (já dávám trošku méně)
1 hrnek oleje (také dávám trošku méně)
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
na kousky nakrájenou čokoládu, rozinky, jiné sušené ovoce, oříšky...
Všechny suroviny smícháme. Vznikne tužší lepivá hmota, z které tvoříme placičky. Sušenky pečeme na 175° do zlatova :o)
Tentokrát jsem upekla tři druhy. Jen s čokoládou (pro Jirku, protože není žádné sušené ovoce), s čokoládou a sušenými třešněmi, s čokoládou a vlašskými ořechy.
V pondělí jsem se ještě pustila do výroby pampeliškového sirupu za studena. Stihla jsem akorát natrhat květy pampelišek a začalo pršet. To bylo akorát. Od té doby je venku zima, zataženo, déšť se střídá se sněhem, a mezitím se mi na okně ve sklenici tvoří zlatavý sirup...
Katko, sušenky máš opravdu k nakousnutí!
OdpovědětVymazatZaujal mě ten siru za studena, to jsem ještě nezkoušela.
Přeji hezký a taky trochu teplejší den! Helena
Děkuju. K nakousnutí byly, ochutnávali jsme ještě teplé :D
VymazatKatko, sušenky se ti povedly, budu muset někdy vyzkoušet. A na sirup jsem zvědavá, akorát už okolo nás pampelišky nejsou. Pokud se povede, napíšeš nám recept?
OdpovědětVymazatPa a hezký večer. D.
Děkuju, určitě vyzkoušej.
VymazatNapíšu, jen co se sirup dodělá a ochutnám. Snad bude dobrý, zkouším ho takhle poprvé. Ale na stejný způsob jsem dělala tenkrát sirup ze smrkových výhonků, a ten se povedl...
Vypadají zajímavě, ale bojím se, že já bych s nimi doma neprorazila. Na manžela by byly suché (on nejraději věci s krémem nebo náplní). Mně by nejspíš chutnaly, ale jen pro sebe je dělat nebudu (já pak nevím, kdy s konzumací skončit)
OdpovědětVymazatHezký den
Chápu, chlapi mají rádi vláčné buchty. Ale kupodivu Jirkovi tyhle sušenky chutnají.
VymazatA máš pravdu, na stole na talíři jsou velmi lákavé :D
Sušenky taky občas dělám a pak je ujídám nejvíce sama :-).Sirup z pampelišek slyším poprvé. Ale určitě musí být dobrý.
OdpovědětVymazatKlidné dny, Katko!
Hanka
A tak aspoň na tebe víc zbyde :D Ten sirup zkouším poprvé, tak snad bude dobrý.
VymazatKatko, sušenky vypadají opravdu lákavě. Tenhle recept neznám, ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatA pampelišky u nás už odkvetly, všude už jsou jen bílé kouličky :) Ať se sirup povede!
Měj prima dny, Petra
Děkuju a určitě vyzkoušej. Mě napadlo třeba přidat i kokos, ale to až když byly upečené. Tak příště.
VymazatPampelišky jsem ještě stihla, teď také pomalu začínají odkvétat. Ale ještě ještě jich je spousta žlutých.
Katko, sušenky vypadají hodně lákavě. Sirup dělávám z máty, u nás ani moc pampelišky není, teď žádná. Měj pěkný víkend.
OdpovědětVymazatJá zase ještě nemám mátu, budu si muset u našich nějakou vykopnout.
VymazatJeee, ty sušenky vypadají dost dobře, asi je zkusím.
OdpovědětVymazatHezký den, Ilona
Děkuju. Vyzkoušej, a snad budou chutnat.
Vymazat